nyhetsbrev 03-2015

Kära vänner av ESG!

“Jag är inte galen – min verklighet är bara annorlunda än din.”

Med detta citat teatergruppen annonserar mikrokosmos för spåret “Alice i Otherland” Stefan Altherr, vilket har premiär i morgon, onsdag i Karl Jaspers House. Anpassningen av den berömda stycke Levis Carroll leder till psykiatrin och beskriver den dagliga galenskap. “Den levereras i en mängd olika bisarra situationer och inte riktigt förväntade slutet …”, lovar programmet. Pjäsen kommer att utföras från onsdag till lördag 19.30 Klocka. Ytterligare information på www.im-mikrokosmos.de.

Eftersom teatern sedan utelämnas imorgon ESG gemenskap kväll.

På söndagen (25. Januari) Vi ser fram emot konserten i ESG kören. Schuberts Mässa i Ess-dur, Brahms’ Song of Destiny och en världspremiär av Heinz Ackers Cantate Domino på programmet. Konserten börjar 19.00 Klocka. Under de kommande terminerna, firar kören 25-årsjubileum – så vem är inte sjunger tillsammans: Besök konserten och ange sommarterminen!

På onsdag nästa vecka, 28. Januari, Vi bjuder in efter välsignelsen och middag för ESG församlingsmöte a. På dagordningen: Recension av terminen närmar sig sitt slut, Att välja en / ett representant / representant ESG i det kapitel i universitetssamfundet, Planer för sommaren termin 2015.

Börjar onsdag, 21. Januari går valet till ESG råd (och inte, som i termin program häftet S. 17 meddelade från 28.), så vi sedan den sista onsdagen av terminen, på 4. Februari, kan stänga valet. Våra fem Gemeinderät / inn / e stå tillbaka och titta ut över en stor valdeltagande. Du kan välja i grupperna och cirklar och dagliga under öppettiderna i sekretariatet. Och på 4. Februari är fortfarande väntar en riktig höjdpunkt för oss: George och Johanna kommer att ge dig massor av bilder en rapport om sina cykeltur från Gibraltar till polcirkeln, de har åtagit detta tidigare våren och sommaren. Om 10.000 Kilometer på cykeln – vad en upplevelse!

Redan ganska hjärtlig inbjudan till den gemensamma slutet av terminen med den katolska campus departementet på söndagen, 1. Februari. Den KHG har bjudit in oss för att bidra till att forma tjänsten: Jag kommer predika predikan, för förbön vi fortfarande söker efter någon, De formulerar och be med oss.

Också, det är åter upptagen vid slutet av terminen. Jag ser fram emot våra möten, Hans-Georg Ulrichs.