nyhetsbrev 01-2015

Acceptera varandra, som Kristus har välkomnat dig, Guds härlighet.

Kära vänner av ESG,

med Jahreslosung jag er allt gott för det nya året och önskar er alla Guds välsignelse.

Året inleds med förväntningar och farhågor, med nöje och smärta – Året inleds, men vinterterminen kommer om ett par veckor redan närmar sig sitt slut. I slutet av terminen kommer att vara med de tester och prov, men också med de särskilda aktiviteter som teater- och musikframträdanden intensiv och sexig.

Två “normal” Men veckorna är fortfarande framför oss. Denna vecka tar vi igen vår termin med förbehåll för och slå upp en konversation med en väl baserade och särskilt i protestantiska tro eller bekännelse stil format: pingst eller karismatiska tro. För detta ändamål tillkännagivandet av vårt evenemang på onsdag, 7. Januari:

På pingstdagen inspirerade den Helige Ande. Om och om igen trender och specialgrupper inom den kristna tron ​​har särskild vädjan till den för tillfället agerar anden. En 1900 upphovsman till de nyare pingst, och har sedan dess haft särskilt på senare år en aldrig tidigare skådad global tillväxt. Vissa analytiker har redan förutspår, att Zukun ft av kristendomen och hans pingstpingstvänner blir den största Samfund i vår generation. Hur förstå karismatiska och pingst kristna tron?
Är högtalaren av kvällen Gregor Wirth, Pastor av Hosianna gemenskap Heidelberg.
Som alltid, vi firar 19 Klocka vår hängivenhet, sedan äta tillsammans och gå till 20.15 Klocka i samtal med vår gäst.
Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.