nyhetsbrev 35-2014

Kära vänner av ESG,

Nu den sista veckan av studien i år har börjat, Många planerar sina resor över jul och in det nya året. Fram till fredag, många grupper är deras Advent- begå och jul i Karl Jaspers hus och kan också titta på de senaste åren. Till allt detta,, var i 2014 vad som hänt, Jag kan vara korta nyhetsbrev inget att säga, men jag skulle vilja uttrycka min fasa men också, att den skall vara så absurda demonstrationer som de i den så kallade “Pegida” kan förekomma. Jag kommer också att ha svårt ordentligt, Applicera en förståelse för massan av Mitmarschierenden, för sina rädslor etc., som politiker skelning dicher Coleur har nyligen uttryckt. Det är uppenbart, att du kommer att vara skyldig till dessa demonstrationer via Mittun.

Desto mer glädjande att vi kan vara, som i Heidelberg påverkar en annan anda. Förmodligen staden väntas denna vecka 2000 Flyktingar. Du är välkommen. Mycket hjälpsamhet signal från det civila samhället – och även borgmästaren har gjort det i samband med hans installation.

Den ESG är i år med en intressant konversation- Närkontakt och kväll. Några elever i Alevi universitetsgruppen kommer att besöka nästa onsdag. Inom Turkiet och andra länder med muslimsk tradition levande aleviter. De är inte helt förenliga Religiöst, Förhållandet särskilt för islam är umstritt sv. Wikipedia vet: â € žAleviten inte be i moskéer och lägga Koranen inte wörtlich, men leta efter meningen bakom O ffenbarungen. Lever inte enligt â € šFünf Pelare av islama € ~, eftersom de anser att detta â € šSäulenâ € ~ à som "ußerlichkeiten. Denna de motsätter egen mysticism. En viktig del av deras Glaubensau är ffassung av Mi ttelpunkt gerückte Mensch.â € œ media är aleviter och om igen som “mest toleranta form av islam” avses. Den Heidelberg gruppen bTV (Federation av Alevi studenter i Tyskland) är fortfarande ganska nytt. Interreligiös dialog är en av dess grundläggande principer.

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.