nyhetsbrev 34-2014

Kära vänner av ESG,

en viktig inblick i nästa vecka: De som vill delta i vår stora Weihnachtsmenü (Utsökta, i ädel atmosfär, om “nykomling 2014”, Bidrag tas ut), möge snabbt få räknas upp i, som finns att beskåda på kontoret eller kvällen skickas runt i morgon. Hurries ni, eftersom mer än 20 tyvärr inte kan närvara.

Vi använder Jubiläumsjahr morgonen 2014 igen från, om från nämlich till rådet av Constance 1414 går:

Constance erbjuds under månaderna zurückliegenden en internationellt uppmärksammad utställning och många evenemang. Tillfället var en europäisches händelse av Spätmitt elalters: rådet av Constance. Tre påvar, Samtidigt mutat ordförande Peter, ett delat krist, Konflikter i Europa - för dessa skäl var mellan 1414 och 1418 i biskops staden Konstanz heliga och sekulära dignitärer till rådet av Constance tillsammans. Tre mål som, kyrkan, vad de är med valet av Martin V. endast en, uppsägning av schismen, nådde. Reform behov av kyrkan sköts upp. Dödsdomarna mot Jan Hus och Jerome i Prag är bland de triggers av Hussite Wars, i 15. Century Europe oroligt. Förutom de teologiska aspekterna, politiska händelser på rådet spelade en viktig roll. De nuvarande Constance sekulära härskare utfälld långtgående beslut, Europa fortfarande formar. Professor emeritus Heidelberger Mediävist. Dr. Jürgen Miethke, är också medlem i det kapitel i Universitätsgemeinde vid Peterskyrkan, är mer exakt rapport återbetalning sv.
Och naturligtvis firar vi i förväg för att 19 Klocka vår tillbedjan och äta middag tillsammans anschließend.
Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.