nyhetsbrev 28-2014

Kära vänner och vänner till ESG,

ESG verkar vara på något sätt atypisk! Det är även hävdas igen och igen, människor inte längre vill prata om tro och kan (men förmodligen om tusen andra saker och även intima). I onsdags avkopplande med oss ​​i en stor cirkel, en mycket intensiv och djupgående samtal om, vilket innebär tro: Personligen för oss, av bibliska idéer och kyrkliga traditioner. Detta var en bra start på terminen tema, med vilka vi vill behålla mötet och utbytet med andra. Nästa onsdag vi förväntar besök av den muslimska gymnasiet gruppen, som vi är så väl kända av de många interreligiösa samtal av de senaste åren. Vi kommer att lära, vad som är viktigt att unga muslimer till sin tro, vad de anser vara viktigt och hur de lever sin tro. Det ska bli spännande, diskutera personligen splittring och för att ge grundläggande och även aktuella frågor och diskutera gemensamma. Start: Onsdag, 20.15 Klocka.

Och innan dess, naturligtvis, som alltid 19 Klocka bön i vårt kapell och sedan en middag.

Redan en viktig indikation på en underbar händelse, nämligen nyårsafton Taizé möte i Prag. Christ Church i staden Heidelberg West har åter en resa dit för att. All annan information finns i flygblad på http://wwwekihd.de/files/pdf1/flyer_taize_prag_2014.pdf

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.