nyhetsbrev 27-2014

Kära vänner av ESG,

vilken vacker terminsstart! I onsdags, den Karl Jaspers huset var rent ut sagt trångt, både kapellet och hallen var faktiskt för liten för de många besökare / insida. Och på lördagen sken solen sedan tävlade, som vi körde med båtarna i Neckarsteinach till Heidelberg (och innan vi kunde skapa en hel rad problem ur vägen!).

Nu börjar vi denna vecka med temat terminen. Jag ser fram emot vår diskussion under titeln “Vad är "tror"?” Onsdag firar vi bara hängivenhet till 19 Klocka, då kommer vi att äta middag och sedan plocka upp den tematiska diskussionen.

På två viktiga saker jag vill snabbt peka: Igår Franz Müntefering var ämnet dödshjälp på tv och i morgon är han att vara i Peters. Vem fd rektor talar till Heidelberg medicinska Prof. Bardenheuer, vill uppleva teologen Heike Spring Hård och Schweiziska prästen Hans Senn, bör beställa 18 Kom klockan i Peters. “Tillgänglig död?” – så lautet att avdelning. Knappast en socialpolitisk fråga och är för närvarande redan så intensivt debatterat under många månader som den så kallade dödshjälp.

Och sedan: På söndag blir det en sällsynt gospel gudstjänster i Peters. Det sjunger Joyful Röster från Mannheim, Peter Gortner är musik och jag försöker liturgi och predikan. En stark “Besök” Jag skulle naturligtvis bli mycket glad.

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.