nyhetsbrev 24-2014

Kära vänner av ESG,

rätt första gången efter skolloven har visats, hur trevligt är de gemensamma kvällarna i uppehållet (“Ferientreff”). En 19 Klocka firar vi en liten bön, då har vi middag tillsammans. – Också i morgon!

Redan innan terminen börjar, hjärtligt bjuder vi in ​​till ett särskilt samarbete med World Education Centre snactclara Mannheim, nämligen att en pedagogisk resa till slagfälten i Verdun. Knappast något annat namn är så mycket till fasa för första världskriget i Västeuropa. Kriget började efter några veckor så kallad skyttegravskrig kom hit 1916 till en fruktansvärd klimax. Fälten och militära platser i Verdun, är ett minnesmärke- utformats och Mahnlandschaft. Efter de många årsdagar, Medie artiklar och händelser från föregående sommar, denna studie turné ett bra tillfälle, en av de mest gripande orterna “Europeiska seminal katastrof” för att möta.

Lördag, 11. Oktober 2014, Avgång 7:30 Klocka Heidelberg

Kostnader: 95 Euro (Rabatt för studenter)

Tjänster: Buss, Inträde och fyra timmars rundtur

Registrering vid prästgård av ESG / universitetssamfundet eller service@sanctclara.de

 

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.