nyhetsbrev 19a-2014

Kära vänner av ESG,

vilken otrolig kväll är bakom oss: Endast konserten på Kammarmusik Circle (Tack så mycket!) och sedan en fotbollsmatch för historieböckerna! – Yet: De katastrofer på jorden har något slut: militära och terroristvåld i Israel och Palestina (http://www.spiegel.de/politik/ausland/raketen-auf-israel-und-gaza-das-perfide-kalkuel-der-hamas-a-980020.html), fortsatta krig i många delar av världen, en massflykt över Medelhavet, hotar att vara i Italien i Europa överges. Allt detta och mycket mer är: Naturligtvis kan vi se fram emot och njuta av livet, men vi måste göra den här världen, och får aldrig låta upp, stå upp för fred och rättvisa. Också jag är mycket tacksam, att flera människorättsgrupper är med oss ​​i Karl Jaspers hus gäst i många år.

Ikväll, den ESG möter kommunfullmäktige. Vi ser tillbaka, börja med valet av kommunfullmäktige (Anbudssökande är redan fem tillgängliga! Bra!) och göra den kommande termin. Till “Belöning” väntar på en särskild efterrätt i slutet av kommunfullmäktige på oss.

Efter två års hängiven Sarah kommer att lämna oss som en anställd. Hon har det fungerat helt bra, engagerande bortom ESG och i sammanhang av St Peter. 1000 Tack!

Genom Sarahs avgång, är vi nu omgående söker 1. Oktober, en person i vår elev vaktmästare laget, som kan tjäna dessa IT.

Och slutligen, är vi nöjda med vårt tidigare kommunalråd och nuvarande representant i kapitel Kerstin, som är gifta på helgen. Guds välsignelse önskar alla ESG team och även bestämmer hela samhället.

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.