nyhetsbrev 15-2014

Kära vänner av ESG,

var och hur du har spenderat de riktigt heta Pingst? På semester, i utomhuspoolen (supertoll: poolen i Neckargemuend!) och / eller i kyrkan? Det är då inte sällan talas om mirakel Pingst och pingst entusiasm, bara för att vi ser där mirakel när det gäller tro och kyrka, där vi lär entusiasm? Ganska många mer benägna att ha en kritisk blick på institutionen i kyrkan och är riklig desillussioniert. Med tanke på förekomsten av vissa be: Hur framtiden kommer att ha kyrkan och vad som faktiskt? Den nyligen publicerade femte medlemskap undersökning av den Evangeliska kyrkan i Tyskland kyrka tycks bekräfta en hel del negativa trender.

Tid så, efter-pingst att tala i kyrkan! Vi förväntar oss i morgon, onsdag en speciell gäst:

11.06.2014 | 20:15 Klocka | Gemeindeabend
Kyrkan i Heidelberg Möjliga framtidsperspektiv
Liksom alla stora organisationer är också de kyrkor i en lång reformprocess. Tillgängliga begrepp greppa alltid det och tillbaka till den sociologiska studier medlemmar, vars yngsta bara har orsakat stor uppståndelse. De lokala och regionala befintliga miljöer har tagits i den nya Focus. Den evangeliska kyrkan i Heidelberg deltar i dessa reformprocesser och har omkring på täckning som erbjuds "kurser tro" på modellregioner i Tyskland. Dr Dekanin. Marlene Schwöbel-Kram kommer att diskutera möjliga framtidsperspektiv.

Efter en mycket rörliga kväll med övergång-town initiativet onsdags nu åter något, som kan röra sig rätt och röra.

Från och med torsdag, VM körs. Fler och fler kritiska toner var, med hänsyn till omständigheterna i Brasilien, men i övrigt när det gäller FIFA och deras beteende. Till och med presidenten har i högsta grad kritisk till uttryck i en stor Bouilevard Tidning. Dessutom kommer du inte längre att helt enkelt ignorera det i framtiden. – Fram till dess att 13. Juli, Så nästan till slutet av terminen, är fortfarande klockorna kryssa lite annorlunda. Och vi i ESG Tap, Visa bordsfotboll och ibland spel tillsammans.

Trots och på grund av VM: Välkommen till Karl-Jaspers-house! Hans-Georg Ulrichs.