nyhetsbrev 14-2014

Kära vänner av ESG,

är det du, och du också så: Så mycket har en, så mycket så annorlunda. Ibland känner inte dig längre, där en av huvudet är.

I slutet av förra veckan var det skrämma, att 3000 Människor i en (!) Dag från Medelhavet har räddats från Italien – goda nyheter, att de har sparats, en oroande, hur många människor är på flykt. Gör vi (Jag? vårt land?) tillräckligt för flyktingarna? / Sedan i helgen kom med fest biskop förändra vårt land kyrka – många människor (Jag också!) ser fram emot den nya biskopen Cornelius Jochen Bundschuh. Må hans välsignade sin tid. / Och i morse jag kämpade i timmar med något annat med och om den nya medlems undersökning av EKD kyrkan – var några av de sista storskaliga strategier valt fel kyrka? Om du vill veta mer:

http://www.ekd.de/EKD-Texte/kmu5.html

I ESG, kommer det att gå nästa onsdag också ett helt paket av frågor:

övergång-town Heidelberg
Aldrig hört talas om det? Ett fåtal motiverade individer inom ett samhälle börjar att slå samman, eftersom det spökar samma oro: Hur kan våra medlemmar svara på de utmaningar, orsakade av oljetoppen och klimatförändringar? Här är övergångsmodell som tillämpas, att så många invånare att delta i en energiomställning initiativ. Målet är ett samhälle, gemensamt genomföra dess invånare alla tänkbara ansträngningar, en o.g håla. ekologiska problem trotsa. Syftet med en omfattande och kreativ process i syfte att, förståelse av motståndskraft ("Resilienz") och främja samhällsengagemang. Företrädare för Heidelberger övergång-town initiativ kommer att ta oss på vägen.

Du är hjärtligt välkomna till denna kväll. En 19.00 Klocka firar vi hängivenhet, sedan ätit middag tillsammans. Föreläsningen eller. samtalet kommer då att börja 20.15 Klocka.

Även om det snart börjar WM verkar vara under ett gott tecken (de lokala förhållandena, de sociala protesterna, ekonomiska orättvisor – och det tyska laget är ännu inte i formulär. Trostgrund: “Vi” är bara en “Turnering laget”!) vi vill muntra. Dessa Michi har skapat en förutsägelse spel och olåst:

http://www.kicktipp.de/esg-wm-2014/profil/registrierung

Vänligen överväga att lämna in en själv och ge dina tips från.

Jag ser fram emot vår återförening. Och annars önskar jag dig någonsin inspirerande Pingst!

Välkommen, Hans-Georg Ulrichs.