nyhetsbrev 21-2013

Kära vänner av ESG,

en motiverande spark termin är bakom oss. Förra onsdagen var vi nöjda inte bara genom det stora antalet besökare i ESG av terminen premiärkvällen, men också och framför allt om de många nya ansikten. Välkommen! På lördagen var vi otroligt tur med sensommaren väder, att vår kajaktur på Neckargemuend till Heidelberg skulle vara en stor upplevelse. Med 14 Människor eftersom vi svärmade – vilket bestäms inte vara sista gången, att vi är barn till kajaker- har lånat från Heidelberg och ungdomsarbete Evangelical Church. Och slutligen kunde vi igår en trevlig söndag gudstjänst i början av terminen fira tillsammans – Där igen många nya ansikten.

Denna vecka börjar vi med termin ämne – och som!!! En gäst är den mest kända Heidelberg teolog:

23.10.2013 | 20:15 Klocka | Gemeindeabend
Jesus von Nasaret – Fragment av en biografi
Kritiska studier av Jesu liv som presenteras i 18. Talet till början av den historiska inställning till bibliska skrifter representerar. Sealed gab Narrow G.E. Lessing “Fragment av ett okänt” ut, vilket ledde till en stor offentlig debatt. Vad kan du förstå faktiskt som historiskt tillförlitlig information om Jesu liv? Och det kan vara något som en biografi om Jesus rekonstruera? Är “Evangelierna” en form av biografiska berättande? Eller återstår bara fragmentariska bitar? Prof. Dr. Gerd theissen har ett helt liv forskare behandlas intensivt med Jesu liv och författare till flera standardverk. Han kommer att ge oss en fascinerande inblick i det aktuella tänkandet.

Det blir en spännande kväll, särskilt för icke-teologer.

 

Två diskussionsgrupper, hänvisar jag:

Tisdag bär det av 18.30 Uhr av Karl Jaspers’ Bok “Den filosofiska övertygelse”.

Torsdag 18.00 Klocka istället för Bibeln Diskussion.

Det är värt, att besöka Karl Jaspers House.

Hälsningar från Plock skickar Hans-Georg Ulrichs.

P.S. Tyvärr är vi nog på lördag offer för en stor stöld. Tyvärr är detta priset, vi måste betala för ett öppet hus. Det är verkligen irriterande att.