nyhetsbrev 8-2013

Kära vänner av ESG,

det var det igen riktigt rå: Under den långa helgen gick väldigt många filmer på TV – och väldigt många av dem var ganska brutal. Även när zappa igenom vi såg en hel del blod och Fatalities. Tydligen folket process i konst och underhållning (att inte tala om nyheten alla), att vi lever i en värld, där det är ganska mycket ont. Men när allt är sagt i vår religion, att människan är en syndare benägen till det onda, omedelbart bryter ett skit storm av indignation från. Flera journalister och andra människor har, som har läst Heidelberg Katekesen med anledning av hans årsdagen för första gången, herumgemault till mig, men något som inte längre kunde säga – i dag!

Oh! Jag trodde. Först skulle man ha men när fri från ideologi analysera nuvarande och dels läsa katekesen dålig stavning ut till slutet och om möjligt även ett par gånger med Ah till Zett. Nästa onsdag kommer jag att försöka visa, att du bara inte kan låta bli att tänka på ett realistiskt perspektiv på människor så mycket optimistiska mannen reformatorischerseits, just då, Om du inte låter Gud ur spelet. “Homo heidelbergensis” – Jag menar inte benen, har funnits länge sedan i väggen, men bilden av människan, wie es im Heidelberger Katechismus enthalten ist. Darüber dann mehr am Mittwoch ab 20.15 Klocka i Karl Jaspers 'House, Plöck sixty-six.

Efter ett mycket välbesökt Pingst tjänsten nu ser jag fram emot tjänsten med tre dop och predikan av Gerd Theissen på söndag i Peterskyrkan. Och som en del av helgen och proverna härdat kören sjunger i denna kyrka.

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.