nyhetsbrev 7-2013

Kära vänner av ESG,

Nu kan vi få lite tillbaka “andas”: Heidelberg har kyrka och stat ceremonin och utställningen öppnar i Heidelberg katekesen förvaltas och firade den sista stora fest med amerikanerna på söndag. Vi kan andas igen efter den här veckan, två gånger: de man avbryter den långa helgen vår Geschäftigkeiten (och eleven / inuti även riktigt långa gratis), den andra, ger Ande Pingst oss med hopp förnyade krafter, neuem Esprit, nya andetag.

Onsdag kommer det att finnas nya insikter i människans villkor i samband med vår termin ämne. Det Mediziner Prof. Draguhn är på 15. Mai um 20.15 Klocka komma till oss:

Den mänskliga hjärnan och dess
Med ny avbildning är det alltid bättre möjlig, hjärnan tänker titta. Mer exakt kan vi säga, där tankar, Idéer och beslut vilken del av hjärnan som är inblandade när. Dessa nya rön lyfter möjligheten grundläggande frågor om: Hur fri är vår vilja egentligen? Artificiell intelligens kan också få en medvetenhet om hur vi? Och betydelsen av dessa frågor - och möjliga svar - för vårt folk image? Med Prof. Dr. Andreas Draguhn, Professor i neurokirurgi- och sensorisk fysiologi vid universitetet i Heidelberg, vi itu med dessa frågor. Efter en introduktion till detta spännande område, kommer det att finnas stora möjligheter, att diskutera konsekvenserna för vår mänsklighet.

På torsdag kväll, är alla inbjudna till Bibeln Discussion Group, till 18.00 Klocka sker i biblioteket.

En indikation kan fattas på en spännande händelse i den katolska skolan:

Thomas Großbölting är historiker i Munster och har precis avslutat en bok om historien om religion i Tyskland sedan 1945 publicerade. Han kommer att vara bredvid Doinnerstag 20.00 Klocka i Edith Stein huset på denna fråga tala under titeln “Gud i Tyskland”, Vgl. också http://khg.unikativ.org/html/veranst/detail.html?&m = 27338&vt = 1&ANC = a715825&tid=715825

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.