nyhetsbrev 5-2013

Kära vänner av ESG,

med en glad termin premiär förra onsdagen började sommaren sikt 2013 im Karl-Jaspers-Haus. Och vi genast vända sig till termin tema: Vad är människan?

Den studierektor vid ekumeniska studentrummet, Dr. Fabian Kliesch, oss har rätt “En man hade två söner …” tillkännage nästa onsdag med det mänskliga i Jesu liknelser. En 19.00 Klockan är hängivenhet, efter att det finns en vanlig mat och sedan slutligen avgår 20.15 Klocka istället för föreläsningen.

Denna termin kommer det att finnas två särskilda möten. Torsdagar från 18-20.00 Klocka kan träffas för att dela bibelläsning. Denna torsdag (25.4.) faller från den runda, på 2. Kan du gå vidare utan.

Som ett slags “Faith Course” Denna termin är boken “Den filosofiska övertygelse” läsas av Karl Jaspers. Alla intresserade däri, kan kontakta oss via mail ulrichs@esg-heidelberg.de. Vi kommer då att hitta ett datum inom gruppen.

Dessutom har den open-air säsongen börjat. Detta innebär inte bara, att vår trädgård är ofta användas igen under dagen, men även, att volleyboll turneringen av de kristna grupper och salar uppehållstillstånd i avvaktan. Vem vill, att göra vårt volleybollag, Låt mig! Turneringen kommer att äga rum på 5. Juni eftermiddagar.

Hälsningar från Karl Jaspers House skickar Hans-Georg Ulrichs.