nyhetsbrev 01-2013

Kära vänner av ESG,

“Här har vi ingen fortsatt stad, men vi söker en.” Med den årliga slogan på året 2013 Jag hälsar er alla med kärlek och önskar er en välsignad nytt år.

Början av året är i ESG ambivalent: Å ena sidan tolv nya månader börjar med medium- och långsiktiga utmaningar: privat, i studier, kyrkligt och politiskt. Å andra sidan är vi i den andra veckan i januari och innan början på slutet av vintern termin. Grupper, Cirklar, Körer vänder så långsamt till mållinjen. Lite tidigare än vanligt, ESG har sin stora kör konsert, och anledningen, eftersom det är vid den “Schnur Christi” är en pjäs om Heidelberg katekesen, ett förord ​​nu en gång 19. Januari 1563 undertecknades av kurfursten. På söndagen, 20. Januari, kommer att vara en konsert på Peterskyrkan, 19.00 Klocka.

Lite tystare råder fortfarande denna vecka. Talet på onsdagen om “Religion i Japan” måste annulleras. Så det är för hängivenhet till 19.00 Klocka ger en middag och en öppen gemenskap middag. Tillräcklig tid, att återuppleva några – om, hur ädla vi har en tre-rätters middag här i slutet av världen om ESG 21. December har ignorerat suveräna.

Nästa söndag är Kantat nr. 5 den Juloratoriet utförs i universitetets tjänst. Också hjälpa varma inbjudan.

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.