nyhetsbrev 32-2012

Kära vänner av ESG,

ganska upprymd jag skriver detta, eftersom Advent konsert mässing ensembler, Det är just avslutats, var som kryddad. Vad ett bra ljud i Peterskyrkan!

Nu är verkligen advent. Jag önskar er, Jag önskar oss alla i alla Geschäftigkeiten, att vi kan koncentrera lite mer, eller ens på advent. För att hjälpa gudstjänster, som äger rum i vår: Onsdag morgon klockan 7.00 i Peterskyrkan, Onsdag kväll på 19.00 Klocka i kapellet i Karl Jaspers huset och nästa söndag 10.00 Service dygnet vid University of St Peter (Predikan: Prof. Matthias Konradt).

Som kristna lever vi i den här världen och vi vill ta. Detta gör också den institutionella kyrkan. De två protestantiska kyrkorna i BaWü underhålla sitt säte i parlamentet och regeringen i Stuttgart “Evangeliska kontor”. Kyrkor Volker Steinbrecher finns kyrkliga kontakt för de politiska aktörerna – och han själv agerar kurs. “Kyrkan i lobbyn?”, vi har skrivs över kvällen, där Volker Steinbrecher kommer att rapportera om sitt arbete och från sitt arbete som lobbyist. Hur politiskt, socialt påverkansarbete av kyrkor, vad som för närvarande avstängd? En spännande kväll för alla, som är intresserade av relationen mellan kyrkan / religion och politik.

Också redan efter varsel: På kvällen den förutsagda domedagen, Fredag, 21. December, Vi vill äta festlig. Sören “Schuhbeck” och Hans “Lampor” kommer trolla fram en multi-rätters middag. För denna kväll dock registrering krävs, Platserna är begränsade. Vänligen registrera dig om du är intresserad, därför bindande för.

Varmt hälsar Hans-Georg Ulrichs.