nyhetsbrev 7-2011

Bra människor!

Jag hoppas, att du har haft den senaste veckan. Naturligtvis fanns det också stress, att få omorganiserade livet på campus – Men det var inte underbart, uppfyller alla bekanta ansikten och lära känna nya människor? I ESG-Haus, har det säkert muttrade ganska fint. Igår firade vi i en fullsatt kyrka på början av terminen med en massa och sedan fortfarande hade en mycket trevlig kaffe och kaka, hade elevrådet organiserade teologi. Och i detta protokoll, som jag skriver detta nyhetsbrev, repeterade för andra gången denna sommar löptid ESG Choir – Som alltid i en stor ensemble.

Stilla veckan är den viktigaste veckan i den protestantiska kyrkan liturgiska året. Därför måste jag bjuda in särskilt till de tjänster. På onsdag tar vi skärtorsdagen och överväga lite förväg i ESG hängivenhet till 19.00 Klocka, målningen “Kommunionen” den skandalösa målaren Fritz von Uhde. Långfredagen är som Påskdagen Mässa i Peterskyrkan för att 10.00 Klocka. Vem har skapat påsk Vigil större och fira ekumeniska, är lördag kl 21.30 Klocka i den Helige Ande kyrkan korrekt. Där sker den första delen av den gemensamma påsken Vigil av den gamla staden av kyrkor, I slutet kommer vi att fira i Jesuit kyrkan.

Vissa börjar nu. Som tidigare meddelats, börjar vi Påskdagen med elektronisk dagbok ESG. Vem vill fortfarande gå, Kan du prenumerera på listan, cirkulerar i grupperna och vid evenemang. På onsdagen efter påsk börjar vi med terminens tema och sedan på torsdagen en ny diskussionsgrupp (titta i nästa nyhetsbrev).

Vi börjar på – försvann spontant – med grillsäsongen! Nu på onsdag vi strävar efter “gemenskapen öppna kväll” vår trädgård grill för i år i drift. Medtag något “Grillat” med – tillhandahålls för sallad och baguette.

Och vem mer igen – naturwissenschaftlich – skulle se på himlen, som inte bara som “Tips”den “Heidelberger hälften av denna värld” rekommenderade. Institutet för astronomi i våra universitet erbjuder i samband med Uni-dagen årsdagen en mycket charmig kort föredrag om ett fascinerande ämne i astronomi vid – och att i Peterskyrkan. Besöket i denna serie är riktigt bra – Uppenbarligen har du tagit med det här formatet, mitt i prick. Också: Finns det en andra Jord? Big Bang? Hur lågt kan man se i universum och vad som är störst, vad du får se dig där? – Dessa frågor och många fler astronomer vet att svara. Jag var verkligen glada av dagens diskussion.

En tänkande-värdig fredag ​​och sedan en välsignad påsk önskar Hans-Georg Ulrichs.