Nyhetsbrev 50-10

Kära vänner av ESG,

Nu är säsongen i advent så sent, att vi kan se över vid jul. Många studenter har nu planeras, när de kör hem från Heidelberg, andra har organiserat, när kommer under helgen, kanske som en liten vintersemester mellan åren eller under den första veckan i januari. Intressant, spännande och förhoppningsvis fylld dagar väntar oss.

Även religiösa kommer vi allt närmare jul: Konserterna är glad och högtidlig. Igår hade jag en vacker tjänst i elevrådet av hiv / aids. Religiös College of Education i det vackra kapellet i Albertus Magnus sovsal mitgefeiert. Många Studis begicks och många var inbjudan till tillkomsten kväll tjänsten och. På samma sätt kommer många andra grupper och cirklar oss i huset sker den advent eller jul möte. För detta jag önskar er alla mycket glädje.

Morning, Onsdag, dyrkan av ESG erhållits genom en speciell karaktär, av kvällsmat ingår i tjänsten. En 18.15 Klocka vi börjar, fira och äta, sedan att baka pepparkakor tillsammans. Bakning kompetens behöver inte ha tidigare förvärvade – Här kan alla mitbacken! Jag skulle bli förvånad även, om i morgon kväll är inte särskilt roligt, gick i köket!

Tjänsten på söndag, den 4. Advent, innehåller speciella liturgiska musik något speciellt, nämligen ett dop. Dop, firar vi inte så ofta i universitetets kyrkan – vackrare, att detta är möjligt på söndag. Året 2011 står hela DES i ämnet “Dop” – Planering pågår, I år kan vi även hjälpa till med en tematisk händelse. Det sista fönstret Schreiter, som fortfarande inte installeras, Dopet är engagerad och är en söndag, Baden i kyrkan dopets kommer att ägnas, kan sannolikt att införas efter sin installation i juli.

I “andra advent”, en andlig vägledning genom julen cirkeln, Jag hittade ett par dagar sedan ett trevligt samtal, det advent att göra:

Embrace en torr själ / det är inte hennes brist på värme.

Smeker en dum huvud / blidka en arg dropp /

komma i vägen för en gemenskap / tidsfördriv med fantasi tomrummet /

och göra det gamla nytt igen / på nära håll och med eld.

Med dessa ord av Peter Härtling vi saluterar alla ESG läsare av nyhetsbrevet och önskar en god jul och en bra start på ett bra år 2011. Må våra vägar korsas under det nya året och ofta löper parallellt.

Välkommen, Hans-Georg Ulrichs.