nieuwsbrief 35-2014

Beste vrienden van de ESG,

nu de laatste week van het onderzoek dit jaar is begonnen, vele plannen van hun reizen over Kerstmis en het nieuwe jaar. Tot en met vrijdag, veel groepen zijn hun Advent- plegen en Kerstmis in Karl Jaspers huis en kan ook kijken naar de afgelopen jaren. Om dit alles,, was 2014 wat er is gebeurd, Ik kan zijn kortheid van nieuwsbrieven niets te zeggen, maar ik wil graag mijn afschuw te uiten, maar ook, dat het zo absurd demonstraties zoals die van de zogenaamde “Pegida” optreden. Ik zal ook moeite hebben de juiste, Breng een begrip van de massa van de Mitmarschierenden, voor hun angsten, enz., als politici loensen dicher Coleur hebben onlangs geuit. Het is duidelijk, dat je schuldig aan deze demonstraties door Mittun zal zijn.

Alle blijer kunnen we, dat in Heidelberg andere geest beïnvloedt. Waarschijnlijk is de stad verwacht deze week 2000 Vluchtelingen. U bent van harte welkom. Veel behulpzaamheid wordt gesignaleerd vanuit het maatschappelijk middenveld – en ook de burgemeester heeft gedaan in het kader van zijn inauguratie.

De ESG is dit jaar met een interessant gesprek- Close encounter en 's avonds. Sommige studenten van de alevitische universitaire groep zullen bezoeken volgende week woensdag. Binnen Turkije en andere landen met een islamitische traditie levend alevieten. Ze zijn niet volledig in overeenstemming Religieuze, De verhouding in het bijzonder voor de islam is umstritt nl. Wikipedia weet: â € žAleviten niet bidden in moskeeën en leg de Koran niet wörtlich, maar op zoek naar de betekenis achter de O ffenbarungen. Niet leven volgens de â € šFünf Pijlers van islama € ~, omdat zij van mening dat dit â € šSäulenâ € ~ à als "ußerlichkeiten. Dat ze tegen eigen mystiek. Een belangrijk element van hun Glaubensau wordt ffassung van de Mi ttelpunkt gerückte Mensch.â € œ media zijn alevieten opnieuw en opnieuw als “meest tolerante vorm van de islam” genoemd. De Heidelberg Group van bDe (Federatie van Alevitische studenten in Duitsland) is nog steeds vrij nieuw. Interreligieuze dialoog is een van de basisprincipes.

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.