nieuwsbrief 34-2014

Beste vrienden van de ESG,

een belangrijke blik in de komende week: Degenen die willen deelnemen aan onze grote Weihnachtsmenü (Uitgelezen, in edele ambiance, over “Nieuwkomer 2014”, Bijdrage wordt geheven), möge snel krijgen in, die is te zien in het kantoor of de avond wordt doorgegeven rond morgen. Haast u, omdat meer dan 20 helaas niet kunnen bijwonen.

We gebruiken de Jubiläumsjahr ochtend 2014 opnieuw van, indien van nämlich aan de Raad van Constance 1414 zal gaan:

Constance aangeboden in de maanden zurückliegenden een internationaal geprezen tentoonstelling en tal van evenementen. De gelegenheid was een europäisches geval van Spätmitt elalters: het Concilie van Konstanz. Drie Pausen, hetzelfde moment aanspraak op de voorzitter van Peter, een verdeelde christenheid, Conflicten in Europa - om deze redenen waren tussen 1414 en 1418 in de bisschoppelijke stad Konstanz geestelijke en wereldlijke hoogwaardigheidsbekleders aan de Raad van Constance samen. Drie doelstellingen, de Kerk, wat ze zijn met de verkiezing van paus Martinus V. slechts één, de beëindiging van het schisma, bereikt. Hervorming behoeften van de kerk werden uitgesteld. De doodvonnissen tegen Jan Hus en Hiëronymus van Praag is een van de triggers van de Hussietenoorlogen, in de 15. Eeuwse Europa onrustig. In aanvulling op de theologische aspecten, politieke gebeurtenissen in de Raad een belangrijke rol gespeeld. De huidige Constance wereldlijke heersers fällten ingrijpende beslissingen, Europa prägen vandaag. Emeritus hoogleraar Heidelberger Mediävist. Dr. Jürgen Miethke, is ook lid van het Kapittel van Universitätsgemeinde bij Kerk van de St. Peter's, is nauwkeuriger verslag Restitutie nl.
En natuurlijk vieren we op voorhand 19 Klok onze aanbidding en eet samen eten anschließend.
Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.