nieuwsbrief 28-2014

Beste vrienden en vrienden van de ESG,

ESG lijkt enigszins atypisch te zijn! Het wordt zelfs steeds weer beweerd, mensen zouden niet langer willen praten over het geloof en kan (maar waarschijnlijk ongeveer duizend andere dingen en ook intieme). Afgelopen woensdag ontspannen met ons in een grote cirkel, een zeer intens en diepgaand gesprek over de, waardoor geloof: Persoonlijk voor ons, door Bijbelse ideeën en kerkelijke tradities. Dit was een geweldig begin van het semester thema, waarmee we willen de ontmoeting en uitwisseling met andere te onderhouden. Aanstaande woensdag verwachten we een bezoek van de islamitische middelbare school groep, waarmee we zo bekend door de vele interreligieuze gesprekken van de afgelopen jaren. We zullen leren, wat belangrijk is voor jonge moslims om hun geloof, wat zij beschouwen als essentieel voor zijn en hoe ze leven hun geloof. Het zal spannend zijn, persoonlijk bespreken verbrijzelen en aan lager en ook actuele kwesties en bespreken gemeenschappelijke. Start: Woensdag, 20.15 Klok.

En voor dat, natuurlijk, zoals altijd 19 Klok gebed in onze kapel en daarna een diner.

Al een belangrijke indicatie van een prachtig evenement, namelijk de New Year's Eve Taizé bijeenkomst in Praag. De Kerk van Christus in de stad Heidelberg West biedt weer een reis er naar. Alle overige informatie is te vinden in de flyer op http://wwwekihd.de/files/pdf1/flyer_taize_prag_2014.pdf

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.