nieuwsbrief 27-2014

Beste vrienden van de ESG,

wat een mooie semester start! Afgelopen woensdag, de Karl Jaspers huis was ronduit overvolle, zowel de kapel en de hal waren eigenlijk te klein voor de vele bezoekers / binnenzijde. En op zaterdag de zon scheen toen Vied, zo reden we met de boten van Neckarsteinach naar Heidelberg (en voordat we een reeks problemen uit de weg zou kunnen leiden!).

Nu beginnen we deze week met het thema semester. Ik kijk uit naar onze discussie onder de titel “Wat is 'geloven'?” Woensdag vieren we alleen toewijding aan 19 Klok, dan zullen we dineren en dan halen de thematische discussie.

Op twee belangrijke dingen die ik snel wil wijzen: Gisteren Franz Müntefering was het onderwerp euthanasie op televisie en morgen is hij om in St. Peter's. Die de voormalige vice-kanselier in gesprek met de Heidelberg medische Prof. Bardenheuer, willen de theoloog Heike Lente Hard en Zwitserse priester Hans Senn ervaren, moet bestellen 18 Kom klok in St. Peter's. “Beschikbare dood?” – zodat Läutet dat titel. Nauwelijks een sociaal-politieke kwestie en is momenteel al zo intens gedebatteerd vele maanden als de zogenaamde euthanasie.

En dan: Op zondag zal er een zeldzame gospel kerkdiensten in St. Peter's. Het zingen Joyful Voices uit Mannheim, Peter Gortner is muziek en ik probeer liturgie en prediking. Een sterke “Bezoek” Ik zou natuurlijk heel blij.

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.