nieuwsbrief 24-2014

Beste vrienden van de ESG,

meteen de eerste keer na de schoolvakanties is aangetoond, hoe leuk zijn de gemeenschap avonden in de uitsparing periode (“Ferientreff”). Een 19 Klok vieren we een klein gebed, Vervolgens hebben we samen eten. – Ook morgen!

Nog voordat het semester begint, wij nodigen u hartelijk uit om een ​​bijzondere samenwerking met het World Education Centre snactclara Mannheim, namelijk om een ​​educatieve reis naar de slagvelden van Verdun. Bijna geen enkele andere naam is zo veel aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog in West-Europa. De oorlog begon na een paar weken zogenaamde loopgravenoorlog hier kwam 1916 een verschrikkelijke climax. De velden en de militaire plaatsen in Verdun, is een gedenkteken- ontworpen en Mahnlandschaft. Na de vele jubilea, Artikelen in de media en de gebeurtenissen van de vorige zomer, deze studiereis een goede gelegenheid, een van de meest ontroerende plaatsen van “Europese rudimentaire catastrofe” te leren kennen.

Zaterdag, 11. Oktober 2014, Vertrek 7:30 Klok Heidelberg

Kosten: 95 Euro (Korting voor studenten)

Diensten: Bus, Entreegelden en vier uur durende tour

Inschrijving bij de Pastorie van de ESG / universitaire gemeenschap of service@sanctclara.de

 

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.