nieuwsbrief 15-2014

Beste vrienden van de ESG,

waar en hoe u het echt warm Pinksteren hebben doorgebracht? Op vakantie, in het buitenzwembad (supertoll: het zwembad in Neckargemuend!) en / of in de kerk? Het is dan niet zelden gesproken over het wonder van Pinksteren en van de Pinkster enthousiasme, alleen omdat we zien waar wonderen op het gebied van geloof en kerk, waar we leren enthousiasme? Heel wat meer kans om een ​​kritische blik op de instelling van de kerk te hebben en zijn er in overvloed desillussioniert. Gezien de aanwezigheid van enkele vragen: Wat de toekomst zal de kerk en wat eigenlijk? De onlangs gepubliceerde vijfde kerklidmaatschap onderzoek van de Evangelische Kerk in Duitsland lijkt te veel negatieve trends te bevestigen.

Tijd dus, na-Pinkster om te spreken van de kerk! We verwachten morgen, woensdag een speciale gast:

11.06.2014 | 20:15 Klok | Gemeindeabend
Kerk in Heidelberg Mogelijke toekomstperspectieven
Zoals alle grote organisaties zijn ook de kerken in een lange hervormingsproces. Beschikbare ideeën die op het altijd en terug naar de sociologische studies leden, waarvan de jongste net heeft heel wat opschudding veroorzaakt. De lokale en regionale bestaande omgevingen zijn genomen in de nieuwe Focus. De Evangelische Kerk in Heidelberg neemt deel aan deze hervormingen en heeft ongeveer op de dekking die "cursussen geloof 'aan het model regio's in Duitsland. Dekanin Dr. Marlene Schwöbel-knuffel zal mogelijke toekomstige perspectieven bespreken.

Na een zeer ontroerende avond met de transitie-town initiatief afgelopen woensdag nu weer iets, wat goed kan bewegen en aanraken.

Met ingang van donderdag, het WK loopt. Meer en meer kritische tinten waren, met betrekking tot de omstandigheden in Brazilië, maar anders wat de FIFA en hun gedrag. Zelfs de president heeft bij uitstek kritisch uitgedrukt in een groot Bouilevard Krant. Daarnaast zal u niet langer gewoon negeren dus in de toekomst. – Tot 13. Juli, Dus bijna aan het einde van het semester, zijn nog steeds de klokken teek een beetje anders. En wij in de ESG Tap, Bekijk tafelvoetbal en af ​​en toe samen spelletjes.

Ondanks en vanwege WK: Welkom op de Karl-Jaspers-house! Hans-Georg Ulrichs.