nieuwsbrief 14-2014

Beste vrienden van de ESG,

is het u, en u ook zo: Zoveel heeft een, zozeer zelfs Different. Soms heb je niet meer weet, wanneer een van de hoofd.

Eind vorige week was er de schrik, dat 3000 Mensen in een (!) Dag van de Middellandse Zee zijn gered uit Italië – goed nieuws, dat ze zijn opgeslagen, storende, hoeveel mensen zijn op de vlucht. Doen we (Ik? ons land?) genoeg voor de vluchtelingen? / Toen kwam het weekend met het feest van bisschop veranderen ons land kerk – veel mensen (Ik heb ook!) kijken uit naar de nieuwe bisschop Cornelius Jochen Bundschuh. Moge zijn gezegend zijn termijn. / En vanmorgen heb ik gestreden voor uren met een aantal andere met en over de nieuwe kerk lidmaatschap onderzoek van het EKD – werden een aantal van de laatste grootschalige strategieën gekozen voor de verkeerde kerk? Als u meer wilt weten:

http://www.ekd.de/EKD-Texte/kmu5.html

In de ESG, zal aanstaande woensdag ook een heel pakket van onderwerpen gaan:

transitie-stad Heidelberg
Nooit van gehoord? Een klein aantal gemotiveerde individuen binnen een gemeenschap begint te fuseren, want het spookt dezelfde zorg: Hoe kan onze gemeenschap reageren op de uitdagingen, veroorzaakt door piekolie en klimaatverandering? Hier wordt de overgang model toegepast, om zoveel mogelijk bewoners te bewegen deel te nemen aan een energietransitie initiatief. Het doel is een gemeenschap, gezamenlijk ondernemen zijn bewoners alle mogelijke inspanningen, een o.g den. ecologische problemen trotseren. Het doel van een uitgebreide en creatief proces met als doel, begrip van veerkracht ("Resilienz") en het bevorderen van betrokkenheid van de gemeenschap. Vertegenwoordigers van Heidelberger transitie-town initiatief brengt ons op de weg.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond. Een 19.00 Klok vieren we devotie, dan samen gegeten diner. De lezing of. het gesprek zal dan beginnen te 20.15 Klok.

Hoewel het snel starten van WM lijkt onder een goed teken (de lokale omstandigheden, de sociale protesten, economische onrechtvaardigheden – en het Duitse team is nog niet in vorm. Trostgrund: “Wij” zijn slechts een “Toernooi team”!) we willen juichen. Deze Michi heeft een voorspelling spel gemaakt en ontgrendeld:

http://www.kicktipp.de/esg-wm-2014/profil/registrierung

Kunt u overwegen het indienen van een zelf en geef je tips van.

Ik kijk uit naar ons weerzien. En anders wens ik je ooit inspirerende Pinksteren!

Welkom, Hans-Georg Ulrichs.