nieuwsbrief 8-2013

Beste vrienden van de ESG,

dat was het weer echt ruwe: Tijdens het lange weekend ging erg veel films op tv – en zeer velen van hen waren behoorlijk brutale. Zelfs bij het doorschakelen van zagen we veel bloed en slachtoffers. Blijkbaar, de mensen-proces in de kunst en entertainment (niet om het nieuws te noemen alle), dat we leven in een wereld, waarin er vrij veel kwaad. Maar als alles is gezegd in onze religie, dat de mens een zondaar is geneigd tot het kwade, breekt onmiddellijk een stront storm van verontwaardiging uit. Meerdere journalisten en andere mensen hebben, die de Heidelbergse Catechismus hebben gelezen ter gelegenheid van zijn verjaardag voor het eerst, herumgemault mij, maar iets dat niet meer kon zeggen – vandaag!

Oh! Ik dacht. Ten eerste, zou men maar eens vrij van ideologie analyseren van de huidige en ten tweede, lees de Catechismus slechte spelling out tot het einde en indien mogelijk zelfs een paar keer door Ah te Zett. Aanstaande woensdag zal ik proberen aan te tonen, dat je gewoon niet helpen te denken voor een realistische kijk op de mensen dan erg optimistisch mens reformatorischerseits, alleen dan, als je niet God laat uit het spel. “Homo heidelbergensis” – Ik wil niet de botten betekenen, al lang geleden gevonden in muur, maar het beeld van de mens, wie es im Heidelberger Katechismus enthalten ist. Darüber dann mehr am Mittwoch ab 20.15 Klok in Karl Jaspers 'Huis, Plöck zesenzestig.

Na een zeer goed bezochte Pinksterdienst nu ik kijk ernaar uit om de dienst met drie dopen en preken door Gerd Theissen op zondag in St. Peter's Church. En als onderdeel van het weekend en de monsters getemperde koor zal zingen in deze kerk.

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.