nieuwsbrief 7-2013

Beste vrienden van de ESG,

Nu kunnen we een beetje terug te krijgen “inademen”: Heidelberg heeft de kerk-staat ceremonie en de tentoonstelling opening naar de Heidelbergse Catechismus beheerd en vierden de laatste grote feest met de Amerikanen op zondag. We kunnen na deze week weer ademen, twee keer: de ene onderbreekt het lange weekend onze Geschäftigkeiten (en de student / binnenkant eens echt lang gratis), de andere, de Geest van Pinksteren geeft ons hoop hernieuwde kracht, neuem Esprit, nieuwe adem.

Woensdag zijn er nieuwe inzichten in de menselijke conditie zal worden in het kader van ons semester onderwerp. Er Mediziner Prof. Draguhn is 15. Mai um 20.15 Klok komen naar ons:

De menselijke hersenen en de
Met nieuwe beeldvormende is het altijd beter mogelijk, de hersenen denken kijken. Nauwkeuriger kunnen we zeggen, waarin gedachten, Ideeën en besluiten welk deel van de hersenen is betrokken bij het. Deze nieuwe bevindingen heffen de mogelijkheid fundamentele kwesties op: Hoe vrij is onze wil echt? Kunstmatige intelligenties kunt ook een besef van hoe we winnen? En de betekenis van deze vragen - en mogelijke antwoorden - voor ons imago mensen? Met Prof. Dr. Andreas Draguhn, Hoogleraar Neurochirurgie- en sensorische fysiologie aan de universiteit van Heidelberg, we deze problemen aan te pakken samen. Na een inleiding op dit opwindende gebied, zal er voldoende gelegenheid zijn, om de gevolgen voor onze menselijkheid te bespreken.

Op donderdagavond, wordt iedereen uitgenodigd om Bijbel discussiegroep, de 18.00 Klok vindt plaats in de bibliotheek.

Een indicatie kan worden gemaakt op een spannende gebeurtenis van de katholieke scholengemeenschap:

Thomas Großbölting is een historicus in Munster en heeft net een boek over de geschiedenis van religie in Duitsland die sinds 1945 gepubliceerd. Hij zal naast Doinnerstag zijn 20.00 Klok in de Edith Stein Huis over deze kwestie te spreken onder de titel “God in Duitsland”, VGL. Ook http://khg.unikativ.org / html / veranst / detail.html?&m = 27338&vt = 1&anc = a715825&tid = 715825

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.