nieuwsbrief 01-2013

Beste vrienden van de ESG,

“Hier hebben we geen blijvende stad, maar wij zoeken.” Met de jaarlijkse slogan op het jaar 2013 Ik groet u allen met liefde en wensen u een gezegend nieuw jaar.

Het begin van het jaar is in de ESG ambivalente: Aan de ene kant twaalf nieuwe maanden beginnen met medium- en uitdagingen op lange termijn: prive, in studies, kerkelijk en politiek. Anderzijds zijn we in de tweede week van januari en vóór het begin van het einde van het wintersemester. Groepen, Cirkels, Koren draaien zo langzaam naar de finish. Iets eerder dan normaal, de ESG hebben zijn grote koor concert, en de reden, omdat het in de “Schnur Christi” is een toneelstuk over de Heidelbergse Catechismus, een voorwoord nu eenmaal 19. Januari 1563 werd ondertekend door de kiezer. Zondags, 20. Januari, een concert in de St. Peter's worden, 19.00 Klok.

Wat rustiger heerst nog deze week. Het gesprek op woensdag over “Religie in Japan” moeten worden geannuleerd. Het is dus voor de toewijding aan 19.00 Klok geeft een diner en een open gemeenschap diner. Ruim de tijd, te herbeleven sommige – over, hoe nobel we zijn met een drie-gangen maaltijd hier aan het einde van de wereld op ESG- 21. December zijn genegeerd soevereine.

Aanstaande zondag is de Cantata No. 5 het Weihnachtsoratorium uitgevoerd in universitaire dienst. Ook helpen warm uitnodiging.

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.