nieuwsbrief 32-2012

Beste vrienden van de ESG,

heel opgetogen dat ik dit schrijf, omdat de Advent concert van koperensembles, dat is net afgelopen, was zestful. Wat een fantastisch geluid in St. Peter's!

Nu is echt Advent. Ik wens u, Ik wens ons allen in alle Geschäftigkeiten, dat we een beetje meer te concentreren, of zelfs op de Advent. Om de kerkdiensten te helpen, die plaatsvinden in onze: Woensdag ochtend om 7.00 in St. Peter's, Woensdagavond om 19.00 Klok in de kapel van de Karl Jaspers huis en de volgende zondag om 10.00 Klok dienst aan de Universiteit van St. Peter's (Preek: Prof. Matthias Konradt).

Als christenen, we leven in deze wereld en we willen brengen. Dit maakt ook de institutionele kerk. De twee protestantse kerken in BaWü vermaken op de zetel van het parlement en de regering in Stuttgart “Evangelische kantoor”. Kerken Volker Steinbrecher is er kerkelijke aanspreekpunt voor de politieke actoren – en hij zelf handelt natuurlijk. “Kerk in de lobby?”, we hebben overschreven de avond, waar Volker Steinbrecher zal verslag uitbrengen over zijn werk en van zijn werk als lobbyist. Hoe werkt de politieke, behartiging van sociale belangen werk van kerken, wat is op dit moment uitgeschakeld? Een spannende avond voor alle, die geïnteresseerd zijn in de relatie tussen kerk / religie en politiek.

Ook al na kennisgeving: Op de avond van de voorspelde doomsday, Vrijdag, 21. December, we willen dineren feestelijke. Sören “Schuhbeck” en Hans “Lichten” zal roepen een multi-gangen menu. Voor deze avond, echter, is registratie vereist, Plaatsen zijn beperkt. Eerst registreren als u geïnteresseerd bent, dan ook bindend zijn voor.

Hartelijk begroet Hans-Georg Ulrichs.