nieuwsbrief 11-2012

Beste vrienden van de ESG,

afgelopen zondag was in een matinee na Peter Kerk Aanbid Benita Joswig hun project “boeken schrijven” doorgegeven aan het manuscript afdeling van de Universiteitsbibliotheek. Een paar weken eerder had ze geopend met een lezing over de relatie tussen kunst en religie, onze thematische semester.

Volgende week woensdag, 16. Nooit, Het gaat verder met de beeldende kunst – In een bijzondere manier. De Neckargemünd kunstenaar Volker Glatz schildert al enige tijd na gesprekken met zijn vrouw meer dan foto's op deze preek teksten. Nu toont hij ons een aantal van zijn werken, kom dan naar ons met een citaat uit de Bijbel deze week (2. Mose 3,14 – die wil zich voorbereiden), en dan om een ​​beeld te schetsen voor onze ogen. Arts leven en van dichtbij!

Op zaterdag, de ESG is op tournee – een van de meest spannende en inspirerende musea in de regio, namelijk Technoseum naar Mannheim. We komen samen om 11.00 Klok op Karl Jaspers huis en dan af te gaan op een fiets. [Wie wil er niet om een ​​fiets te rijden of kan, kan vervolgens aan de museum – Neem contact op met mij]

Vanwege de vakantie op donderdag heb ik wijzen op twee kerkdiensten: Op donderdag predikt Prof. Tanner, Prof am Sonntag. Strohm. Hartelijke uitnodiging om ook.

En volgende week zijn er twee speciale evenementen, men moet herinneren ooit: op woensdag, 23. Nooit, vindt de 7. Gehouden Interfaith discussie, waar het gaat om de rol van kunst in hun respectievelijke religies, aan 24. Mai blijkt dat 4. Peter-kerk dialoog: Sven Giegold, Oprichter van ATTAC en huidige MEP, is u.a. met Guenther Beckstein, de vroegere Beierse minister-president, discussiëren over nieuwe ontwikkelingen in de samenleving en de veranderingen in politieke cultuur. Dat zal niet mogen missen.

Met vriendelijke groet Hans-Georg Ulrich stuurt.