nieuwsbrief 7-2011

Goede mensen!

Ik hoop, dat u hebt genoten van de laatste week. Natuurlijk was er ook stress, opnieuw georganiseerd leven op de campus te krijgen – Maar het was niet geweldig, aan alle bekende gezichten en om nieuwe mensen te leren kennen? In de ESG-Haus, het heeft zeker mopperde heel mooi. Gisteren vierden we in een bomvolle kerk op het begin van het semester met een mis en daarna nog een zeer lekkere koffie en cake, had de studentenraad georganiseerde theologie. En in deze notulen, waarin ik schrijf deze nieuwsbrief, repeteren voor de tweede keer deze zomer looptijd van de ESG Koor – Zoals altijd in een groot ensemble.

Heilige Week is de belangrijkste week van het protestantse liturgische kerkelijk jaar. Daarom moet ik in het bijzonder uitgenodigd om de diensten. Op woensdag nemen we de Witte Donderdag en overwegen een beetje vooruitgang in de ESG toewijding aan 19.00 Klok, het schilderij “Gemeenschap” de schandalige schilder Fritz von Uhde. Goede Vrijdag is als Paaszondag Mis in St. Peter's aan 10.00 Klok. Wie heeft de Paaswake groter en vieren oecumenische, is op zaterdag bij 21.30 Klok in de Heilige Geest Kerk correct. Er vindt plaats het eerste deel van de gemeenschappelijke Paaswake van de oude stad van kerken, het eind zullen we vieren in de Jezuïetenkerk.

Sommige begint nu. Zoals eerder aangekondigd, beginnen we Paaszondag met de elektronische agenda van ESG. Wie wil zich nog altijd aanmelden op, , Kunt u zich abonneren op de lijst, circuleren in de groepen en op evenementen. Op woensdag na Pasen, we beginnen met het semester thema en vervolgens op donderdag een nieuwe discussiegroep (kijk in de volgende nieuwsbrief).

We beginnen bij – spontaan opgelost – met de barbecue seizoen! Nu op woensdag streven wij naar de “gemeenschap open avond” onze tuin, barbecue voor dit jaar in werking. Breng iets “Grillen” met – is bedoeld voor salade en stokbrood.

En wie anders dan dat – naturwissenschaftlich – zou er in de hemel, die niet alleen als “Tip”de “Heidelberger de helft van deze wereld” aanbevolen. Het Instituut voor Sterrenkunde van onze universiteit biedt in verband met de Uni-dag-jarig bestaan ​​een zeer charmante korte toespraak over een fascinerend onderwerp van de astronomie op – en dat in St. Peter's. Het bezoek van deze serie is echt goed – Natuurlijk moet je hebben genomen met dit formaat, de roos. Ook: Is er een tweede Aarde? Big Bang? Hoe laag kun je kijken in het heelal en wat is de grootste, wat u krijgt u daar te zien? – Deze vragen en nog veel meer astronomen weten te beantwoorden. Ik was zeker opgewonden door praten vandaag.

Een denk-waardige vrijdag en dan een gezegend Pasen wensen Hans-Georg Ulrichs.