Nieuwsbrief 50-10

Beste vrienden van de ESG,

Nu is het seizoen van de Advent zo laat, dat kunnen we dan kijken naar Kerst. Veel studenten hebben nu overwogen, wanneer ze naar huis rijden van Heidelberg, anderen hebben georganiseerd, wanneer zal worden tijdens de feestdagen, misschien zelfs als een beetje winter vakantie tussen de jaren of in de eerste week van januari. Interessante, spannend en hopelijk gevulde dagen wachten ons.

Ook religieuze komen we steeds dichter bij kerst: De concerten zijn vrolijke en plechtige. Gisteren had ik een mooie dienst van de Studentenraad van hiv / aids. Religieuze College van Onderwijs in de prachtige kapel van Albertus Magnus slaapzaal mitgefeiert. Veel studis werden gepleegd en velen werden de uitnodiging voor de komst avonddienst gevolgd. Evenzo, zullen vele andere groepen en kringen ons in het huis plaats op de Advent of Kerstmis vergadering. Voor dit Ik wens u allen veel plezier.

Ochtend, Woensdag, de aanbidding van de ESG verkregen door een speciaal teken, Tegen de avond maaltijd is inbegrepen in de service. Een 18.15 Klok we beginnen, vieren en eten, vervolgens om samen te bakken kerstkoekjes. Bakken vaardigheden moeten niet eerder verworven – Hier kan iedereen mitbacken! Ik zou zelfs verbaasd zijn, Als morgen nacht niet erg grappig, liep in de keuken!

De dienst op zondag, de 4. Advent, bevat speciale liturgische muziek iets speciaals, namelijk een doop. Dopen, vieren we niet zo vaak in de Universiteit Kerk – mooier, dat dit mogelijk is op zondag. Het jaar 2011 staat de hele EKD in het onderwerp “Doop” – plannen zijn aan de gang, Dit jaar kunnen we ook helpen met een thematische evenement. Het laatste venster Schreiter, de nog te installeren, De doop is toegewijd en is een zondag, Baden in de Kerk van de doop zal worden besteed, kan waarschijnlijk worden ingevoerd na de installatie ervan in juli.

In “andere Advent”, een spirituele gids door de kerst-cirkel, Ik heb een paar dagen geleden vond een leuk gesprek, de Advent seizoen te maken:

Omarm een droge ziel / Het is niet haar gebrek aan warmte.

Caress een domme kop / sussen een boze infuus /

komen in de manier van een gemeenschap / tijdverdrijf met veel fantasie de leegte /

en maak de oude weer nieuw / close-up en met vuur.

Met deze woorden van Peter Härtling groeten wij alle ESG lezers van de nieuwsbrief en wens een vrolijk kerstfeest en een goede start in een goed jaar 2011. Mogen onze wegen kruisen elkaar in het nieuwe jaar en vaak parallel lopen.

Welkom, Hans-Georg Ulrichs.